Tworzenie polityki państwowej na Ukrainie w kontekście integracji europejskiej - Palagnyuk, Yuliana (Przegląd Politologiczny, 2018)
Przedmiotem niniejszego tekstu jest analiza prawnych i instytucjonalnych m echanizmów współpracy między Ukrainą a Unią Europejską na etapie tworzenia ukraińskiej polityki w kontekście przyszłej integracji państwa z UE.