Regulacja własności mediów w Europie – zagrożenie czy szansa na wolność słowa? - Skrzypczak, Jędrzej (Przegląd Politologiczny, 2017)
Opracowanie dotyka kwestii pluralizmu, własności medialnej, koncentracji i struktury kapitałowej mediów, prezentując uregulowania dotyczące tego zagadnienia w UE.