Państwo w teorii i praktyce stosunków międzynarodowych, pod red. Janusza Symonidesa, Mirosława Sułka - Wesołowska-Maciejewska, Anna (Przegląd Politologiczny, 2018)
Państwo w teorii i praktyce stosunków międzynarodowych, pod red. Janusza Symonidesa, Mirosława Sułka, Wydawnictwo Uniwersytetu Warszawskiego, Warszawa 2009, ss. 392.