Społeczne dylematy Europy, pod red. Doroty Gizickiej - Stankiewicz, Wojciech (Przegląd Politologiczny, 2018)
Społeczne dylematy Europy, pod red. Doroty Gizickiej, Wydawnictwo Adam Marszałek, Toruń 2009, ss. 291.