Komunikacja polityczna w mediach społecznościowych w trakcie kampanii prezydenckiej w Polsce w 2020 roku - Mańkowski, Szymon (Przegląd Politologiczny, 2023)
Właściwa komunikacja polityczna jest jednym z najistotniejszych obszarów działań dla podmiotów i organizacji politycznych. Procesy komunikacji politycznej od lat ulegają ciągłej ewolucji, jednak największa dynamika wiąże się z powstaniem Internetu, a w szczególności jednych z najważniejszych kanałów przekazu należących do sieci Web 2.0, czyli mediów społecznościowych, które umożliwiają wykonywanie wszelkich strategicznych funkcji komunikowania politycznego. Artykuł jest próbą przedstawienia komunikacji politycznej w serwisach społecznościowych. Na podstawie ostatniej kampanii prezydenckiej w Polsce w 2020 roku.