„Agrar- und Umweltrecht” - Sokołowski, Łukasz Mikołaj (Przegląd Prawa Rolnego, 2018)
Carola Wanser, Die Afrikanische Schweinepest − aus rechtlicher Sicht (Afrykański pomór świń – z prawnego punktu widzenia), AUR 2018, nr 7, s. 242−247.