Wyrok TSUE z dnia 29 maja 2018 r. w sprawie C-426/16 − Liga van Moskeeën en Islamitische Organisaties Provincie Antwerpen VZW i inni przeciwko Vlaams Gewest przy udziale Global Action in the Interest of Animals (GAIA) VZW (opr. Eliza Jachnik) - Jachnik, Eliza (Przegląd Prawa Rolnego, 2018)
.