Neuroseksizm w działaniu, czyli jak nauka może wspierać lub obalać stereotypy na temat płci - Derra, Aleksandra (Praktyka Teoretyczna, 2018)
Przedmowa tłumaczki do artykułu Cordeli Fine „Wyjaśniamy czy utrzymujemy status quo? Teorie o „głęboko zakorzenionych" różnicach płciowych jako samospełniająca się przepowiednia".