Na czym polega Twoja lewicowość? - Kapela, Jaś (Praktyka Teoretyczna, 2010)
„Zapytany, nie ma wyjścia. Zapytany nie wie, że ma prawo nie odpowiadać, gdyż wszystko, co powie może zostać wykorzystane przeciwko niemu i na pewno zostanie. A nawet jeśli wie, to przypomina mu się to za późno. Gdy w ferworze emocji kończy już wypowiedź na temat stosunku do seksu analnego, aby dopiero wtedy zapytać: A dlaczego właściwie cię to interesuje?”