Uświęcony dylemat operatywności. Recenzja książki „Opus Dei. Archeologia dell’ufficio” (Homo sacer II.5) Giorgio Agambena - Negri, Antonio (Praktyka Teoretyczna, 2015)
Esej ten stanowi krytyczną recenzję książki Opus dei Giorgio Agambena, będącej piątym tomem drugiej części cyklu Homo sacer. Antonio Negri nie tylko analizuje najważniejsze argumenty książki, lecz prowadzi także dyskusję z Agambenem dotyczącą całości jego filozoficzno-politycznego projektu.