Reprodukcja siły roboczej w kapitalizmie - Król, Krzysztof (Praktyka Teoretyczna, 2017)
W niniejszym artykule autor analizuje stosunki występujące między pracą reprodukcyjną a kapitałem. Bada również możliwości ich zerwania.