Wojny niewolnicze i krajobraz przedrewolucyjny - Łukasz Zaremba, Łukasz Zaremba (Praktyka Teoretyczna, 2020)
Omówienie książki Vincenta Browna Tacky’s Revolt. The Story of an Atlantic Slave War (2020).