Wcielenie, historia i postludzki sposób produkcji. - Kuźniarz, Bartosz (Praktyka Teoretyczna, 2020)
Niniejszy tekst stanowi odpowiedź autora na opublikowaną również w niniejszym numerze Praktyki Teoretycznej (189–196) polemiczną recenzję książki Król liczb. Szkice z metafizyki kapitalizmu, autorstwa prof. Andrzeja Ledera.