W kleszczach podwójnego kryzysu: prekaryzacja, eksraktyktywizm i przyszłość polityki tego, co wspólne - Ziotti Narita, Felipe (Praktyka Teoretyczna, 2021)
Z okazji 10 urodzin Praktyki Teoretycznej zaprosiliśmy naszych wieloletnich współpracowników i towarzyszy do wspólnego rozważenia przyszłości tego, co wspólne. Poprosiliśmy ich o zmierzenie się z następującymi pytaniami: a) co jest najważniejszym aspektem współczesnych walk o to, co wspólne?; b) jakie największe wyzwania stoją w przyszłości przed polityką tego, co wspólne?; c) gdzie w ramach toczonych walk wiedziecie potencjał na rozwijanie i poszerzanie organizacji opartej na tym, co wspólne? Felipe Ziotti Narita umieszcza swoją odpowiedź w kontekście współczesnego podwójnego kryzysu kapitalizmu, który uwidacznia dobra wspólne jako kluczowe z perspektywy zaspokajania kolektywnych potrzeb.