Dwie dusze socjaldemokracji. 150 lat i wszystko na nic? - Piskała, Kamil (Praktyka Teoretyczna, 2013)
Recenzja: F. Walter, SPD: Z historii niemieckiej socjaldemokracji, tłum. M. Sutowski, Warszawa 2013.