Tak powinna wyglądać filologia. - Kaczmarski, Paweł (Praktyka Teoretyczna, 2015)
Artykuł recenzyjny poświęcony książce Arkadiusza Żychlińskiego Laboratorium antropofikcji. Dociekania filologiczne (2014).