Wynaleźć feminizm na nowo. Recenzja wystawy Wszyscy ludzie będą siostrami - Bednarek, Joanna (Praktyka Teoretyczna, 2016)
Celem artykułu jest ukazanie znaczenia wystawy Wszyscy ludzie będą siostrami jako wypowiedzi artystycznej istotnej dla marksistowskiego feminizmu, analizy globalnych powiązań gospodarczych i nowego materializmu, do których to perspektyw nawiązuje wiele prezentowanych na wystawie dzieł sztuki.