BRYTYJSKIE CZASOPISMA NAUKOWE Z OBSZARU STOSUNKÓW MIĘDZYNARODOWYCH – PRZEGLĄD 2016 ROKU - Jędrowiak, Patryk (Przegląd Strategiczny, 2017)
Artykuł stanowi przegląd artykułów opublikowanych w 2016 roku na łamach brytyjskich czasopism naukowych z obszaru stosunków międzynarodowych. Dokonano wyboru tekstów z 16 wydań czasopism: „International Relations”, „The British Journal of Politics and International Relations”, “Politics” oraz “Political Studies”. Prezentowane artykuły zostały przeanalizowane w ramach grup tematycznych takich jak: terroryzm, kwestie bliskowschodnie, polityka migracyjna Wielkiej Brytanii oraz polityka chińska.