SIPRI YEARBOOK 2016 - Magiera, Maciej (Przegląd Strategiczny, 2017)
Komentarz poświęcono „SIPRI YEARBOOK 2016” i zawartym w nim najważniejszym tendencjom potwierdzonych najbardziej aktualną wiedzą. Coroczne opracowanie w kompleksowy sposób ukazuje aktywność aktorów międzynarodowych w kwestii światowych wydatków zbrojeniowych, międzynarodowych transferów broni, produkcji zbrojeniowej, sił nuklearnych, konfliktów zbrojnych czy multilateralnych operacji pokojowych. ędzynarodowych w kwestii światowych.