Jerzy Modrzewski, Katarzyna Segiet, Agata Matysiak-Błaszczyk, Ewa Włodarczyk, Kamila Słupska, Astrid Tokaj, Maciej Zychowicz (red.), Pedagogika społeczna w służbie człowiekowi. Z okazji jubileuszu poznańskiej pedagogiki społecznej, Wydawnictwo Naukowe UAM, Poznań 2022 - Kromolicka, Barbara (Pedagogika Społeczna Nova, 2022)
Recenzja: Jerzy Modrzewski, Katarzyna Segiet, Agata Matysiak-Błaszczyk, Ewa Włodarczyk, Kamila Słupska, Astrid Tokaj, Maciej Zychowicz (red.), Pedagogika społeczna w służbie człowiekowi. Z okazji jubileuszu poznańskiej pedagogiki społecznej, Wydawnictwo Naukowe UAM, Poznań 2022