Maskulatywy, feminatywy i świat - Woźniak-Wrzesińska , Ewelina (Poznańskie Studia Polonistyczne. Seria Językoznawcza, 2022)
Praca powstała na podstawie publikacji: Jolanta Szpyra-Kozłowska, Nianiek, ministra i japonki. Eseje o języku i płci, Universitas, Kraków 2021, ss. 495.