Władysława Bryła, Agnieszka Bryła-Cruz, Retoryka „okołowirusowa”. Szkice językowo-kulturowe, Wydawnictwo UMCS, Lublin 2021, ss. 169 - Lisowski , Tomasz (Poznańskie Studia Polonistyczne. Seria Językoznawcza, 2022)
Rozprawa Władysławy Bryły i Agnieszki Bryły-Cruz pt. Retoryka „okołowirusowa”. Szkice językowo-kulturowe jest monografią naukową z zakresu językoznawstwa, a ściślej – retoryki, teorii dyskursu i teorii językowej komunikacji społecznej.