O języku kazań cieszyńskich - Balowski, Mieczysław (Poznańskie Studia Polonistyczne. Seria Językoznawcza, 2022)
Artykuł recenzyjny. <span dir="ltr" style="left: calc(var(--scale-factor)*82.50px); top: calc(var(--scale-factor)*571.25px); font-size: calc(var(--scale-factor)*9.00px); font-family: serif; transform: scaleX(0.986887);" role="presentation">Praca powstała na podstawie publikacji: Jana Raclavská, Urszula Kolber, Józef Szymeczek, <span dir="ltr" style="left: calc(var(--scale-factor)*82.37px); top: calc(var(--scale-factor)*583.25px); font-size: calc(var(--scale-factor)*9.00px); font-family: serif; transform: scaleX(0.953929);" role="presentation">Kazania cieszyńskie. O <span dir="ltr" style="left: calc(var(--scale-factor)*164.28px); top: calc(var(--scale-factor)*583.25px); font-size: calc(var(--scale-factor)*9.00px); font-family: serif; transform: scaleX(0.92572);" role="presentation">ich języku w <span dir="ltr" style="left: calc(var(--scale-factor)*208.46px); top: calc(var(--scale-factor)*583.25px); font-size: calc(var(--scale-factor)*9.00px); font-family: serif; transform: scaleX(0.953947);" role="presentation">kościele luterańskim<span dir="ltr" style="left: calc(var(--scale-factor)*279.23px); top: calc(var(--scale-factor)*583.25px); font-size: calc(var(--scale-factor)*9.00px); font-family: serif; transform: scaleX(0.957415);" role="presentation">, Kongres Polaków w Republice Cze<span dir="ltr" style="left: calc(var(--scale-factor)*82.99px); top: calc(var(--scale-factor)*595.25px); font-size: calc(var(--scale-factor)*9.00px); font-family: serif; transform: scaleX(0.935806);" role="presentation">skiej, Czeski Cieszyn 2022, ss. 311.