Dzieje 133 pojęć, czyli kłącza etymologii - Michałowski, Piotr (Poznańskie Studia Polonistyczne. Seria Literacka, 2022)
Recenzja publikacji pt. Ilustrowany słownik terminów literackich. Historia, anegdota, etymologia [Kadłubek, Mytych-Forajter, Nawarecki, red. 2018].