Polacy i Węgrzy – meandry zbiorowej pamięci - Czyżak, Agnieszka (Poznańskie Studia Polonistyczne. Seria Literacka, 2017)
Review: Janos Tischler, I do szabli… Polska i Węgry. Punkty zwrotne w dziejach obu narodów w latach 1956 oraz 1980-1981, trans. Botond H.jj, Warszawa 2001.