Pani Profesor Barbara Czapik-Lityńska, czyli o śląskim literaturoznawstwie slawistycznym subiektywnym okiem - Tokarz, Emil (Poznańskie Studia Slawistyczne, 2018)
Pani Profesor Barbara Czapik-Lityńska, czyli o śląskim literaturoznawstwie slawistycznym subiektywnym okiem