There is Accounting for Taste - Putyńska, Urszula (Poznańskie Studia Slawistyczne, 2016)
O nich tutaj (książka o języku i przekładzie), wyb. i oprac. P. Sommer, Instytut Książki – Literatura na Świecie, Kraków–Warszawa 2016, 608 s.