Recenzja książki ks. prof. zw. dr. hab. Jana Kantego Pytla „Świat cały rozgorzał i w ogniach stoi. Refleksje z wczoraj na jutro”, Pallottinum 2016 - Poniży, Bogdan (Poznańskie Studia Teologiczne, 2018)
.