Między omnipotencją a niemocą, gloryfikacją a denuncjacją. O rozpadzie „porządku Ojca" i masochizmie w twórczości Brunona Schulza - Helbig-Mischewski, Brigitta (Przestrzenie Teorii, 2007)
Między omnipotencją a niemocą, gloryfikacją a denuncjacją. O rozpadzie „porządku Ojca" i masochizmie w twórczości Brunona Schulza