Kim Ir Sen - wieczny wódz - Konon, Klaudia (Refleksje. Pismo naukowe studentów i doktorantów WNPiD UAM, 2023)
Powyższy artykuł ma na celu pokrótce przybliżenie postaci Kim Ir Sena i rozwoju jego postaci na podstawie najważniejszych wydarzeń do lat 70. XX w. W pracy przybliżono również kwestie dotyczące historii Korei, które miały znaczący wpływ na utworzenie się Korei Północnej oraz przejęcie władzy przez Kim Ir Sena.