Strategia sukcesu Andrzeja Dudy w wyborach prezydenckich w 2015 roku - Krygier, Zofia (Refleksje. Pismo naukowe studentów i doktorantów WNPiD UAM, 2020)
Niniejszy artykuł poświęcony jest ukazaniu politycznego obrazu Andrzeja Dudy w prezydenckiej kampanii wyborczej Prawa i Sprawiedliwości w Polsce w 2015 roku. Rozważane zostają kwestie dotyczące prowadzenia kampanii wyborczej ze szczególnym uwzględnieniem kreowania wizerunku ówcześnie nieznanego kandydata. Celem artykułu jest próba weryfikacji doboru środków oraz narzędzi, które przyczyniły się do wygranej kandydata Prawa i Sprawiedliwości. Na szczególną uwagę zasługuje tutaj rola Internetu, który posłużył jako narzędzie wspomagające kreowanie wizerunku Andrzeja Dudy oraz działania podejmowane przez sztab wyborczy, mające na celu pozyskanie elektoratu.