Rynek medialny ISIS: ISIS – media market - Zielińska, Agnieszka (Refleksje. Pismo naukowe studentów i doktorantów WNPiD UAM, 2020)
Tematem niniejszej pracy są oficjalne media tzw. Państwa Islamskiego oraz jego działalność propagandowa w mediach społecznościowych. Poprzez sformułowanie „oficjalne media” można rozumieć czasopisma, filmy, pieśni, biuletyny i poradniki wydawane przez jednostkę ISIS – Al-Hayat Media Center. Celem pracy jest analiza innowacyjnej strategii komunikacyjnej tzw. Państwa Islamskiego, jej metody i środki, z wyraźnym podziałem na – materiały światopoglądowe, poradniki dla nowych członków oraz pieśni i filmy