Charakterystyka zagrożeń jako element planu zarządzania kryzysowego gminy Dąbie - Radzioch, Joanna (Refleksje. Pismo naukowe studentów i doktorantów WNPiD UAM, 2020)
W artykule znajdują się informacje dotyczące planów zarządzania kryzysowego. Są one istotną częścią bezpieczeństwa narodowego. Realizacja zadań gminy przyczynia się do poprawienia bezpieczeństwa. Autorka prezentuje, czym jest charakterystyka zagrożeń w planie zarządzania kryzysowego i odnosi się do doświadczeń gminy Dąbie.