Warianty obrazowania seksualności na przykładzie analizy fińskiej odsłony programu „Magia Nagości”. Medialna seksualizacja czy „edukacja seksualna”? - Konieczna, Aleksandra (Refleksje. Pismo naukowe studentów i doktorantów WNPiD UAM, 2024)
Program „Magia Nagości” to kontrowersyjne show telewizyjne, które zadebiutowało w 2016 roku w Wielkiej Brytanii. W kolejnych latach program doczekał się wielu narodowych wersji, w tym fińskiej, która wybija się na tle innych odsłon wskazanego show. Celem tekstu było scharakteryzowanie fińskiej odsłony programu „Magia Nagości”, której dokonano w oparciu o przeprowadzoną wcześniej ilościową i jakościową analizę treści. W tekście poszukiwano odpowiedzi na pytanie, czy wskazaną odsłonę show należy uznać za przykład medialnej seksualizacji, czy edukacji seksualnej prowadzonej za pośrednictwem mediów.