E. Małuszyńska, G. Mazur, I. Musiałkowska (red.), Polska – 10 lat członkostwa w Unii Europejskiej, Wydawnictwo Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu, Poznań 2015, ss. 483. - RATAJCZAK, ANNA (Rocznik Integracji Europejskiej, 2018)
.