Joanna Ciesielska-Klikowska, Francja i Niemcy w procesie integracji europejskiej w latach 1992–2007, Wydawnictwo Uniwersytetu Łódzkiego, Łódź 2017, ss. 592. - KRUK, ALEKSANDRA (Rocznik Integracji Europejskiej, 2018)
.