J. Kardaś, M. Pazdej, Ł. Stachowiak, E. Stępa (red.), Kryzysy współczesnego świata. Różne ujęcia problemów globalnych i regionalnych, Wydawnictwo Naukowe Wydziału Nauk Politycznych i Dziennikarstwa Uniwersytetu im. Adama Mickiewicza w Poznaniu, Poznań 2018, ss. 230. - Grzelczak, Martyna (Rocznik Integracji Europejskiej, 2019)
.