Zbigniew Czachór, Joanna Jancz (red.), Kryzys w państwie. Kryzys w Unii Europejskiej. Analiza wieloaspektowa, Wydawnictwo Naukowe Wydziału Nauk Politycznych i Dziennikarstwa Uniwersytetu im. Adama Mickiewicza w Poznaniu, Poznań 2016, ss. 201. - Siuda, Anna (Rocznik Integracji Europejskiej, 2019)
.