Józef M. Fiszer, Adrian Chojan (red.), Stany Zjednoczone słabnącym hegemonem? Przejawy, przyczyny i skutki dla świata w XXI wieku, Dom Wydawniczy Elipsa, Warszawa 2022, ss. 243. - Kiwerska, Jadwiga (Rocznik Integracji Europejskiej, 2023)
Oceny i omówienia: Józef M. Fiszer, Adrian Chojan (red.), Stany Zjednoczone słabnącym hegemonem? Przejawy, przyczyny i skutki dla świata w XXI wieku, Dom Wydawniczy Elipsa, Warszawa 2022, ss. 243. (Jadwiga Kiwerska)