Krzysztof Malinowski (red.), Polskie elity polityczne wobec stosunków z Niemcami w ramach Unii Europejskiej, Wydawnictwo Instytut Zachodni, Poznań 2017, ss. 292. - PODGÓRZAŃSKA, RENATA (Rocznik Integracji Europejskiej, 2018)
.