Marta Witkowska, Radosław Potorski, Danuta Kabat-Rudnicka, Karolina Boiret, Dylematy systemowe Unii Europejskiej u zarania trzeciej dekady XXI w., Wydawnictwa Uniwersytetu Warszawskiego, Warszawa 2023, ss. 234. - Bielawska, Agnieszka (Rocznik Integracji Europejskiej, 2023)
Oceny i omówienia: Marta Witkowska, Radosław Potorski, Danuta Kabat-Rudnicka, Karolina Boiret, Dylematy systemowe Unii Europejskiej u zarania trzeciej dekady XXI w., Wydawnictwa Uniwersytetu Warszawskiego, Warszawa 2023, ss. 234. (Agnieszka Bielawska)