Projekt Federacji Europy Centralnej i Południowej w myśli politycznej emigracji polskiej w latach 1939–1943 - BARABASZ, ADAM (Rocznik Integracji Europejskiej, 2008)
Projekt Federacji Europy Centralnej i Południowej w myśli politycznej emigracji polskiej w latach 1939–1943