Zakres i skutki depenalizacji wywołanej nowelizacją przepisu określającego znamiona przestępstwa niealimentacji - Pohl, Łukasz (Ruch Prawniczy, Ekonomiczny i Socjologiczny, 2017)
Artykuł dotyczy zakresu depenalizacji wywołanej zmianą art. 209 k.k. i związanej z tą depenalizacją problematyki właściwej wykładni art. 4 § 4 k.k.