Przemysław Saganek, Akty jednostronne państw w prawie międzynarodowym , Wydawnictwo Europejskiej Szkoły Prawa i Administracji, Warszawa 2010, ss. 627. - Kałduński, Marcin (Ruch Prawniczy, Ekonomiczny i Socjologiczny, 2018)
.