Anna Krajewska, Podatki w Unii Europejskiej. Długookresowe tendencje i reakcja na kryzys , Polskie Wydawnictwo Ekonomiczne, Warszawa 2012, ss. 328. - Flotyńska, Anna (Ruch Prawniczy, Ekonomiczny i Socjologiczny, 2018)
.