Nauka w społeczeństwie opartym na wiedzy - Brzechczyszyn, Krzysztof (Ruch Prawniczy, Ekonomiczny i Socjologiczny, 2012)
Mirrors: Science and Knowlegde Society, pod red. Francesca Coniglionego (numer specjalny , Axiomathes. An International Journal in Ontology and Cognitive Systems’’ 19, 2009, nr 4, ss. 351-523)