Wokół sporu o adekwatny poziom odczytywania prawa – lex czy ius? - Pohl, Łukasz (Ruch Prawniczy, Ekonomiczny i Socjologiczny, 2018)
Artykuł dotyczy wniosku o ukaranie nauczyciela akademickiego karą upomnienia w prawie polskim.