Recenzowanie opracowania karnoprawnego w czasopiśmie naukowym - Zawłocki, Robert (Ruch Prawniczy, Ekonomiczny i Socjologiczny, 2021)
Artykuł podejmuje problematykę właściwego sposobu recenzowania prac naukowych z zakresu nauk penalnych. Zawiera ona wskazanie i omówienie wszystkich koniecznych elementów recenzji naukowej w tym zakresie. Jednocześnie przedstawiono tutaj na właściwą metodologię opracowania naukowego o charakterze karnoprawnym. Na końcu zaproponowano optymalny formularz recenzji naukowej.