Czy można bronić dogmat(yk)ów? - Dubowska, Marta; Dyrda, Adam (Ruch Prawniczy, Ekonomiczny i Socjologiczny, 2026)
W niniejszej replice odpowiadamy na najważniejsze zarzuty, jakie Witold Zontek (RPEiS 88(1) 2026) skierował wobec naszego tekstu o metodzie prawniczej. Okazuje się, że jego argumentacja, ilekroć trafna, wspiera nasze poglądy. Wyjaśniamy też nieporozumienia, na których Zontek oparł swoją polemikę.