Badania kapitału społecznego w Wielkopolsce. Diagnoza stanu i perspektywy wzrostu, pod red. Eulalii Skawińskiej, Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu, Poznań 2011, ss. 275. - Bylok, Felicjan (Ruch Prawniczy, Ekonomiczny i Socjologiczny, 2012)
.